Onderhoud en reparatie

Voor vakkundig onderhoud aan uw auto bent u bij ons aan het juiste adres. Door uw auto regelmatig langs te brengen voor onderhoud, houdt u uw auto in topconditie. Bovendien verlengt het de levensduur van de auto en voorkomt u problemen onderweg. Daarom raden we u aan om de auto minimaal eens per jaar te laten onderhouden. Verder willen we u adviseren om regelmatig het oliepeil van uw auto te (laten) controleren. Dit kan slijtage aan onderdelen voorkomen.

U krijgt altijd een vrijblijvend advies inzake noodzakelijke reparaties, en wij repareren nooit zonder uw toestemming.

Niet alleen uw auto is van harte welkom in onze complete werkplaats, wij onderhouden ook bedrijfswagens en campers. 

Onderhoud elektrisch en hybride auto's 

Elektrische auto’s en hybride voertuigen hebben een andere vorm van onderhoud nodig dan benzine- of dieselmotorauto’s. Is de auto hybride, dan is deze nog wel van een (kleine) verbrandingsmotor voorzien. In een elektrisch voertuig zitten enkel elektronische onderdelen en componenten. Zoals accu’s, oplaadsystemen of bijvoorbeeld elektromotoren. Bij Autobedrijf Gerdes kunt u gewoon terecht voor onderhoud aan uw hybride of elektrische auto.

Onderhoud aan een auto met brandstofmotor houdt in dat er olie en filters worden vervangen. Daarnaast zijn er allerlei mechanische onderdelen die misschien gerepareerd moeten worden. Een elektrische auto heeft deze onderdelen niet, waardoor er minder bewegende (en dus slijtbare) onderdelen zijn. Dit scheelt een hoop in onderhoud en kosten.

Toch zijn er evengoed zaken die periodiek gecontroleerd moeten worden. Het onderhoud van een elektrische auto bestaat bijvoorbeeld uit het vervangen van de interieurfilter en remvloeistof. Bovendien moeten slijtagedelen, zoals remmen, banden en ruitenwissers, regelmatig gecontroleerd worden. 

Is uw auto toe aan een onderhoudsbeurt? Plan dan online een afspraak bij ons in. Uiteraard kunt u ook telefonisch een afspraak inplannen. Zo kunt u weer vele veilige kilometers vooruit!